Bet tai mane nelabai jaudina. Tikslas kitoks: suklijuoti MM modelį tiksliai klasikiniu kartoninio modeliavimo būdu, be jokių patobulinimų. Ir pažiūrėti, kas čia gaunasi. Tikėtini nesutapimai, kartono lūžinėjimas ir kitokie "malonumai". Gal kaip nors ir įveiksiu. Dar vienas momentas. Visai nekvaršinu sau galvos, kiek modelis atitinka prototipą ir yra istoriškai teisingas. Tokia įžangėlė. Nevarginsiu ir techniniais duomenimis. Kam įdomu lengvai juos ras, nes tokių tankų modelių mūsų forumuose jau buvo ne vienas. Toks parodytas žurnalo viršelyje.

Ir pirmas lepsusas. Modelio išklotinės viduje, jau tanko su apvaliu lietu bokšteliu. Tai pastebėjau tik tada, kai darbas jau įsibėgėjo. Siurprizas... Pvz. Lietuvos kariuomenėje tankai buvo tik su kampuotais bokšteliais. Žinoma, jei aš kažko nemaišau. Štai tokie:

Nieko tokio. Tiks ir apvalus. Darysim tai, kas duota. Pradžia standartinė. Dengimas "Capon" laku ir džiovinimas. Tuo pat metu karkaso paklijavimas ant 1 mm kartono ir prispaudimas. Aprašymo, prieš tai studijavęs nebuvau, ir pirmas jo paskaitymas prajuokino. Naudos iš jo - nulis. Ir aplamai, prirašyta gana neaiškiai, surinkimo instrukcijos ir schemos labai prastos. Kai ko, niekaip nesupratau. Dalis detalių jose nepažymėtos ir neaprašytos, kaip surenkamos. Žavi ir nurodymai, paklijuoti detales storesniu kartonu. Bet kokiu - nenurodoma. Žodžiu - smagumėlis.

Na toliau irgi suprantama. Pjauname karkasą. Jis paprastas. Viena dalis korpusui, kita bokšteliui. Ir dar kažkokia detalė, panaši į kryžių. Tiek to, vėliau išsiaiškinsiu. Sekantis etapas, korpuso išklotinė. Pirma susilankstau ir pabandau pritaikyti prie karkaso. Toks įtarimas, kad tinka, bet ne visai...

Na matysim vėliau. Dabar užsiimu kniedėmis. Pradžioje bandau ant paprasto lapo, po to jau ant korpuso išklotinės. Bet kokiu atveju, atrodo geriau, nei paprasti juodi taškeliai. Bent mano nuomone.

Šis variantas man geriausias. Tokias darysiu ir kitur.