Sherman Vc Firefly / UM / 1:72 / Plastikas

#

Re: Sherman Vc Firefly / UM / 1:72 / Plastikas

Standartinė Stas » 2010 Geg 15 (Šeš) 11:16

PzKpfw72 rašė:
Linas rašė:kad darbas ne itin aukšto lygio.

Nu jau nesibiednink...

Ir aš apie tai. Man nesvarbus tavo bedos, man svarbiau tavo patirtis. Ir man buna gieda nutruaks įmest ir rodyti savo kreivas rankas, bet tai darau tam kad kitėms padėti (gal but :D ). Na ir iš tave laukiam (aš čia už visus, nieko prieš? :oops: )
Vartotojo avataras
Stas
Modeliuok.LT klubo narys

Standartinė Linas » 2010 Geg 15 (Šeš) 17:22

Kaip ir rašiau, modelis dabar parduotuvėje "Hobis, dovanos, žaidimai". Tiksliai nežinau, kiek ta ekspozicija truks, bet kai tik jį pasiimsiu, padarysiu fotosesiją.
Vartotojo avataras
Linas
Modeliuok.LT klubo narys

Standartinė Reynevan » 2010 Geg 16 (Sek) 3:53

Sveikinu pabaigus, nors ir pavėluotai. Lauksim finalinės fotosesijos. Dabar iki kolekcijos trūksta Tau dar ir kartoninio Halinskio Sherman'o :) Gal kada nors išdrįsi padaryti :D
Klijuoju: Pz.Kpfw.II Ausf C
Pabaigtas: Ju-87 D-3 GPM
Vartotojo avataras
Reynevan
Modeliuok.LT klubo narys

Standartinė Linas » 2010 Geg 16 (Sek) 13:39

Reynevan rašė:Sveikinu pabaigus, nors ir pavėluotai. Lauksim finalinės fotosesijos. Dabar iki kolekcijos trūksta Tau dar ir kartoninio Halinskio Sherman'o :) Gal kada nors išdrįsi padaryti :D

Labai teisingas žodis "išdrįsi" :lol: Man galva ima suktis vien pažiūrėjus į detalizaciją.
O kodėl pavėluotai? Modelis buvo baigtas iki konkurso ir jame dalyvavo ;)
Vartotojo avataras
Linas
Modeliuok.LT klubo narys

Standartinė PzKpfw72 » 2010 Geg 16 (Sek) 20:37

Reynevan kultivuojama mastelio didybė neleidžia parodos metu jam įžiūrėt mūsų „blusų turgaus“*... Matyt reikia imt kiekiu :lol:

*- Prano S. citata
Vartotojo avataras
PzKpfw72
Modeliuok.LT klubo narys

Standartinė REDline » 2010 Bir 06 (Sek) 19:53

Tankas gražus, bet va dėl teiginys, kad "Shermanas" pamušė Wittmano tanką prašosi pagrindimo. Man priimtinesnė šita versija:

Varinas ištyrė Wittmano "Tigrą" ir nustatė, kad jis nebuvo pažeistas jokiomis šautinėmis žymėmis. Vienintelis pažeidimas buvo tanko korpuse, šalia variklio skyriaus, esanti didelė skylė. Toliau tiriant, Varinas nustatė, kad mirtinas smūgis buvo suduotas iš oro. Raketa (o ne bomba) pataikė į "Tigro" užpakalinę dalį (šarvo storis 25 mm.), ir sprogo variklio skyriuje, sukeldama sviedinių sprogimą koviniame skyriuje. Antras sprogimas akimirksniu užmušė įgulą ir nuplėšė tanko bokštelį. Wittmano "Tigras" buvo sunaikintas britų karališkųjų oro pajėgų naikintuvo "Typhoon" MkIB paleista raketa. "Typhoon" buvo ginkluotas HE (High-explosive) raketomis ir sunaikino daug vokiečių tankų mūšiuose Normandijoje (pvz. 1944 m. rugpjūčio 8 d., "Typhoon" naikintuvai sunaikino 135 vokiečių tankus, įskaitant ir "Tigrą" #007).

Paimta iš: http://www.antraspasaulinis.net/e107_plugins/content/content.php?content.152
REDline
Modeliuotojas - Klubas Sparnai 72-Kaunas

Standartinė Linas » 2010 Bir 06 (Sek) 21:48

Manau, kiekvienas pasirenka sau priimtiną versiją. Brian Reid, remdamasis RAF Taktinių Pajėgų įrašais, teigia:
"The only tanks claimed were by Typhoons on armed reconnaissance missions in areas away from the actual battle.
Therefore Wittmann and his crew almost assuredly did not fall victim to an attack from the air."
Tai lyg ir išeina, kad lakūnai dalyvavo antskrydyje, bet grįžę pasikrapštė pakaušius - kam rūpi tie kvaili skrydžių įrašai, pasakysim, kad šiaip paskraidėm apie kokią fermą, raketomis prancūzų mergas pagasdinom ir jokių tankų nematėm.
Asmeniškai man Wittmanno epizodas niekaip neįtakojo nei paties modelio pasirinkimo, nei jo gamybos. Todėl mojuoti šaukštais dėl pietų, vykusių prieš šešis dešimtmečius, neketinau. Galų gale, tą versiją aš pateikiau būtent kaip vieną iš versijų (daugiskaita), o ne kaip faktą. Ir jeigu ūkininko profesionali ekspertizė yra absoliuti ir neginčyjama, tebūnie.
Vartotojo avataras
Linas
Modeliuok.LT klubo narys

Standartinė REDline » 2010 Bir 10 (Ket) 23:28

Linas rašė:Bene žymiausia Firefly auka – Michaelis Wittmannas. Pagal skirtingas versijas Wittmanno tanką galėjo pašauti tiek 1-ojo Northamptonširo Jomenų pulko, tiek arčiau buvusio Šerbruko Fuzilierių pulko Firefly.

Na tai skamba labiau kaip faktas nei kaip versija (t.y. kad pamušė Firefly). :)
Tikrai nenorėjau sumenkinti ar pan. Tiesiog istorija, ypatingai II karo dar turi daugybę "dėmių", todėl tiesiog mėginu diskutuoti, tegu ir netiosiogiai susijusia tema. Kaip ten buvo iš tikro... bala žino. Gal galima plačiau apie šaltinį, kurio remiatės (t.y.būtu labai įdomu pačiam paskaityti, gal kartais pdf. formate?:) )
REDline
Modeliuotojas - Klubas Sparnai 72-Kaunas

Standartinė Linas » 2010 Bir 16 (Tre) 11:37

Neturiu nei .pdf, nei kokiame kitame formate. Kiek pastebėjau, antraspasaulinis.net taip pat yra šventvagių, įžūliai drįstančių kvestionuoti Varino versiją. Taigi, lai ten diskusija ir vystosi. O čia turėjo būti tema apie modelį. Gaila, kad ji tokia nėra...
Vartotojo avataras
Linas
Modeliuok.LT klubo narys

Ankstesnis

Grįžti į II PK karinė technika / WWII Military Vehicles / Военная техника IIМВ

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias