Sveiki, modeliuotojai! Esu visiškai naujas, žalias, nepatyręs, nieko panašaus net nebandęs. Modeliuot sugalvojau ne todėl, kad visada jaučiau norą tai daryt, o veikiau dėl to, kad labai mėgstu automobilius. Man pasirodė, kad būtų daug įdomiau pačiam susirinkti modelį nei nusipirkt jau surinktą ir pasistatyt ant stalo. Ypatingu kruopštumu niekada nepasižymėjau (gal tiesiog nebuvo srities, kurioj to kruopštumo reiktų), bet šiaip iš principo pedantiškumo pas mane yra. Stengsiuos kuo geriau ir kokybiškiau surinkt modelį. Temą kuriu tam, kad sulaukčiau patarimų, kritikos ir galėčiau tobulėt, nes žinių trūkumas tikrai yra.
Ferrari F40 pasirinkau vien dėl to, kad tai vienas geriausių visų laikų automobilių. Nepakartojamas, išskirtinis, tiesiog fantastiškas. Gal būtų buvę geriau pasirinkti lengvesnį modelį pirmam savo bandymui, bet turbūt pritrūktų motyvacijos surinkinėjant automobilį, kuris man mažiau patinka. Todėl pasiryžau rizikuot. Žinau, kad bus klaidų, bus broko, bet labai tikiuos, kad kai pabaigtas modelis stovės ant stalo, iš metro atstumo tų klaidelių nesimatys. Tokiu rezultatu jau būčiau patenkintas.
Kadangi tai pirmas mano žingsnis, teko viską susipirkti, nes nieko neturėjau. Stengiaus susipirkti viską, ko gali prireikt bent pradžiai. Įtariu, kad kai ko teks ir dasipirkinėt. Savo kambary neturėjau net stalo, nes man jo tiesiog nereikėjo. Gerai, kad bent šiokį tokį staliuką radau buto šeimininkės (nuomoju) balkone. Susirinkau jį, nes buvo išrinktas ir įsirengiau savo darbo vietą. Vietos mažokai, kai viską sukraunu ant stalo, bet netoli yra plati palangė, tai surinkinėjant modelį, daug ką galima pasidėt ir ten. Kaip nors susitalpinsiu, manau.
Modelį ketinu rinkti griežtai pagal instrukciją. Aišku, nebent pastebėčiau kažkokių skirtumų analizuojant realias Ferrari F40 nuotraukas ir tai būtų mano sugebėjimų ribose tuos skirtumus ištaisyt. Šiaip mano darbo tempas bus laaabai lėtas, nes ir laiko ne visada atrasiu dėl darbo grafiko, ir šiaip rankos neįgudusios. Būčiau laimingas, jei modelį pavyktų pabaigt iki rudens, bet tai gali užsitęst ir ilgiau. Dar klausimas ar man neatsibos ir nemesiu šio reikalo (nesu iš tų, kurie meta ką pradėję, bet visko gali būt)...
Pradėjau faktiškai vakar vakare, kai iš detalių plokštės išsikirpau ratlankius ir juos nuploviau vandenyje su Fairy plovikliu. Nutariau pradėt nuo jų, nes pasirodė lengva. Oi, kaip klydau. Pagal instrukciją, ratų centrus reiktų dažyt, o palangę palikt chromuotą. Peržiūrinėjau kitų rinktus Tamiya modeliukus, tai kai kurie to nedarė ir paliko visus ratus gamykliškai chromuotus. Žiūrint realias nuotraukas, matyti, kad ratlankių centriukai išties dažyti, todėl ir aš tokį sprendimą priėmiau. Labai sunkiai sekėsi maskuot palanges. Iš pradžių bandžiau užmaskuot visą ratą ir su peiliuku išpjaut dažomą plotą (dėl to apibraižiau šiek tiek ratlankius, bet vis tiek jie bus dažomi, tai nieko tokio). Po to sugalvojau kitą metodą - maskavau mažomis juostelėmis. Šis metodas pasirodė tikslesnis ir šitaip užmaskavau visus ratus. Užtrukau daugiau nei valandą... Žinojau, kad užtruksiu, nu bet kad tiek daug, nesitikėjau.
Tokia štai pirmoji mano pažintis su modeliavimu!