Kadangi forumas užsispyrusiai nepriima nuotraukų (nors jos gerokai mažesnės nei nustatyta ir iki šiol man pavyko pakabinti tik vieną), tai daugiau jų galite rasti:
http://www.flickr.com/photos/anubis72/Trumpai apie kūrinėlį
Buvo sumanyta nedidelė vinjetė su viena figūrėle. Kadangi niekaip neradau reikalingo rinkinio (Zvezda, prancūzų lengvieji pėstininkai, 1:72), paėmiau kitą (voltižierius). Ten, aišku, reikalingos pozos nebuvo. Konvertuoti dar blauzdos gerokai perskystos, taigi teko suktis iš padėties keičiant pirminę idėją.
Į kompoziciją teko priimti prancūzų dragūną, ištrauktą iš sūnaus žaidimų dėžės. Dragūnų rinkinys buvo nupirktas gal prieš 7 metus ir naudojamas paprasčiausiems žaidimams kareivėliais. Tiesa, prieš tuos 7 metus, visai negalvodamas kad yra toks daiktas kaip modeliavimas ar dioramų darymas, buvau sugalvojęs juos nudažyti - paprasčiausiai todėl, kad gražu.
Taigi, būsimos dioramos darbinis pavadinimas "Savas ar svetimas?". Tamosis intensyviai siūlo šitą temą perkelti į Dioramas (ten dabar nyki tuštuma), bet galim atskirų komponentų (figūrėlių) aptarimą tęsti čia. Kai jos taps į kažką panašios ir bus galima komponuoti, tada jau Dioramose atsiras normali dioraminė tema.
Figūrėlės - Zvezda, 1:72, plastikas. Dažyta akrilu. Rinkinys akrilo dažų pirktas Thomas Philips.
Jau paaiškėję problemos:
1.Fotografas iš manęs ne koks
ir aparatas dar su dinozauro dantų žymėmis... Nepykit, bet dėl figūrėlių fotografavimo naujo aparato nepirksiu. Teks praktikuotis su šituo. Bent kol kas.
2.Forumas labai išrankus nuotraukoms.
3.Dragūną pradėjau spalvinti kaip Imperatorienės gvardijos pulko. Į pabaigą pasirodė, kad visuose, kuriuos pavyko rasti, to dalinio vaizduose ant švarko (ar kaip jį pavadinti) skvernų esančios kišenės turi būti vertikalios, o maniškio - horizontalios. Norint perdaryti į kito dalinio dragūną, reikėtų perdažyti švarko atvartus (raudonai) ir kardo makštis (juodai).
Kardas negražiai palinkęs. Teko skaityti, kad žmonės keičia jį į metalinį. Dar galvoju. Abejoju ar su mano rankų kreivumu pavyks geriau. Ypač priklijuoti taip, kad nesimatytų klijavimo. Nudažius išryškėjo per šalmo priekį einanti liejimo siūlė, kurios nepavyko gražiai pašalinti - ant nespalvintos figūrėlės jos nesimatė.
4.Žirgas man labai nekliūna - gal pagal jo plaką vertėtų "kojines" padaryti juodas? Tiesa, balnas yra irgi ne Imperatorienės dragūnų, o paprastų (ant gūnios granata, o ne karūna), bet dioramos siužete ši klaida gali būti paaiškinta.
5.Voltižierius. Abejoju dėl munduro spalvos- neypatingai pavyko sumaišyti mėlyną
Būčiau dėkingas už atsiliepimus ir patarimus.