Sekmadienis, 1 vasario, 2009 Renginiai

Konkursas baigėsi? konkursas prasideda

 

Show has ended? Show must go on-article in english (click here)

Konkurs skończył się? Konkurs się zaczyna-artykuł w języku polskim (kliknij tu)

Конкурс закончился? конкурс начинается-cтатя на русском (нажмите здесь)

2009 m. sausio 24-25 dienomis vyko pirmasis neformalaus Vilniaus modeliuotojų klubo modeliuok.lt organizuotas renginys – Atviras Vilniaus stendinių modelių konkursas. Konkursas sulaukė daug dėmesio iš visuomenės ir modeliuotojų. Konkurse buvo pristatyti 84 modeliuotojų darbai. Gaila, kad ne visi modeliuotojai galėjo į konkursą atvykti asmeniškai, kai kurių darbus atvežė jų kolegos. Iš viso konkurse buvo pristatyti apie 300 modelių:  68 kartoniniai, 15 modelių padarytų pagal brėžinius, 194 plastikiniai modeliai ir apie 20 nekonkursinių modelių. Konkursas sulaukė daug žiniasklaidos dėmesio. Nuorodas į straipsnius ir interviu galima rasti žemiau. Šį konkursą mes laikome sėkmingu. Mūsų tikslas buvo pritraukti kuo daugiau modeliuotojų, surinkti kuo daugiau modelių ir mums tai pavyko. Šis konkursas tapo didžiausiu tokio pobūdžio renginiu iki šiol vykusiu Lietuvoje. Tai visų mūsų – modeliuotojų – rekordas, tikimės, kad nepaskutinis.

Mes – organizatoriai – labai džiaugiamės sulaukę tokio gausaus dalyvių skaičiaus. Konkurse dalyvavo modeliuotojai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Lenkijos bei Latvijos. Grzegorz Dec, modeliuotojas iš klubo „DK Wschowa“  pristatė kartoninį laivo USS Missouri modelį, kuris 2008 m. Naviga pasaulio čempionate užėmė 1-ąją vietą, surinkęs 99.33% balus.  Konkurse dalyvavo ir kiti klubo „DK Wschowa“ nariai – Naviga čempionato prizininkai. Tai Tadeusz Chudzik, kurio laivai Yukkikaze ir USS North Caroline laimėjo sidabro medalius, o laivas Sovriemennyj – bronzos medalį.  Cezary Ciesielsky taip pat pristatė laivų modelius buteliuose, su kuriais, 2008 m. Naviga pasaulio čempionate, laimėjo sidabro medalį. Kauno modeliuotojų klubo „Sparnai 72“ nariai atvežė daug puikių aviamodelių. Nors dauguma modeliuotojų yra vyrai, šį konkursą aplankė ir viena moteris – Jolanta Puskunigytė, padariusi automobilio Ford Mustang 350H modelį.

Konkursas buvo įdomus ir savo modelių įvairove. Buvo galima pamatyti ir Lino Vanagicko japoniškus robotus, modelį fantastikos tematika iš filmo „Star Wars“, kurį atvežė modeliuotojas iš Lenkijos Marcin Kalbarczyk. Be to, modeliuotojas Audrius Vilčinskas pristatė kartoninį Afrikos dramblį ir zebrą.

Konkurse susirinko didelis dalyvių skaičius, todėl, pasinaudodami taisyklėmis, įsteigėme papildomas kategorijas aviacijai, susikirstydami jas pagal istorinius laikotarpius. Taip pat jaunimo aviacijos kategorijoje išskyrėme papildomą kategoriją jaunučiams. Gausus modelių skaičius buvo ir karinės technikos kategorijoje, todėl jį buvo suskirstyta pagal tipus.

Konkursas sulaukė gausaus rėmėjų skaičiaus. Norime jiems padėkoti už tai, kad konkurso nugalėtojai namo grįžo ne tuščiomis rankomis, bet apdovanoti prizais. Dėkojame visiems parėmusiems Vilniaus stendinių modelių konkursą:

Lietuvos mokiniu informavimo ir techninės kūrybos centrui už suteiktas patalpas konkursui.

Žurnalui „Aviacijos pasaulis“ už konkurso informacinį aprūpinimą ir žurnalo prenumeratas nugalėtojams.

Olfa atstovui Lietuvoje už įsteigtus Olfa prizus – įrankius modeliavimui.

Minipasaulio kolektyvui – už konkursui įsteigtus prizus.

www.modelizmas.com už galimybę forume platinti informaciją apie renginį ir už įsteigtus prizus.

Internetinei parduotuvei SDM Popierinis pasaulis už informacijos apie konkursą platinimą forume ir už įsteigtus prizus.

Interneto svetainei www.modelizmas.lt už įsteigtus prizus.

Spaustuvei A&RS Group už atspausdintus renginio plakatus ir diplomus.

Revell atstovui Lietuvoje UAB Voira už įsteigtus Revell prizus.

Andrzej Halinski leidyklai už gausius prizus.

Draf model leidyklai už įsteigtus prizus.

GPM leidyklai už įsteigtus prizus.

WAK leidyklai už įsteigtus prizus.

Modelių gamintojui iš Ukrainos Master Box už įsteigtus prizus.

Modelių gamintojui iš Ukrainos MiniArt už įsteigtus prizus, tarp jų ir dioramoms skirtą lietuviško pastato modelį.

Modelių gamintojui iš Ukrainos Roden už įsteigtus prizus ir ypač už lėktuvo, kuris kadaise tarnavo Lietuvos KOP, modelį.

Modelių gamintojui iš Honkongo Voyager Model už įsteigtus prizus.

World Modelist Club atstovams už įsteigtą W.M.C. taurę, kuri mus pasiekė iš Izraelio ir kitus prizus.

Taip pat dėkojame ir visiems renginio dalyviams, kurie savaitgalį neaplenkė Lietuvos mokinių informavimo ir techninės kūrybos centro Vilniuje ir atvežė savo modelius parodyti kitiems. Taip pat didelis ačiū teisėjams: Antanui Povilaičiui, Pranui Sungailai, Donatui Skiauteriui, Linui Vanagickui ir Mindaugui Pekarskui.

Mes tikimės, kad sekančiais metais mums taip pat pavyks suorganizuoti tokį pat sėkmingą renginį modeliuotojams. Jau dabar galima drąsiai teigti, kad sekančiais metais bus kai kurių pakeitimų, ypač modelių vertinimo srityje. Tačiau apie tai informuosime jus vėliau. Konkursas baigėsi? Konkursas prasideda. Lauksime Jūsų po metų.

Nuorodos į straipsnius ir interviu.

Elta

Moteris

Autopilotas

15 min.

Gera diena

Delfi video

15 min.

Vilniaus diena

Lenkijos žiniasklaida

Prizininkai ir jų modeliai (spausti čia)

Fotografijos

Konkursas ir apdovanojimų ceremonija (spausti čia)

Konkurso lankytojai (spausti čia)

Plastikinių aviamodelių galerija (spausti čia)

Plastikinės karinės technikos modelių galerija (spausti čia)

Automobilių modelių galerija (spausti čia)

Laivų modelių galerija (spausti čia)

Kartoninių modelių galerija (spausti čia)

Figūrėlių galerija (spausti čia)

Kiti modeliai (spausti čia)



Rašyti komentarą