Antradienis, 29 birželio, 2010 Renginiai

Modelių konkursas – WrocLove

 

Birželio 11-13 dienomis Vroclave, Lenkijoje, vyko V Vroclavo kartoninių modelių konkursas, kurį aplankė ir modeliuotojų klubo „Modeliuok LT“ nariai. Renginio organizatoriai žadėjo, kad konkursas bus tarptautinis ir jame bus gausu kartoninių modelių, juolab, kad konkursas buvo ypatingas tuo, kad buvo skirtas tik kartoninio modeliavimo gerbėjams.

Nors į konkursą atvykome tik penktadienį vakare, tačiau dar spėjome susitikti su organizatoriais, kurie labai apsidžiaugė, kad į jų konkursą atvyko lietuviai. Nors konkursas buvo tarptautinis, tačiau gaila, kad neapsilankė laukti svečiai iš Vokietijos ir Čekijos. Iš viso konkurse dalyvavo 79 modeliuotojai, kurie konkursui pristatė 291 modelį.

Be konkursinių modelių, parodoje buvo išstatyta dar virš šimto eksponatų, tarp kurių buvo galima pamatyti surinktus, dar tik bandomuosius, nespalvotus modelius, lėktuvų kabinas, taip parodant jų vidaus detalizaciją. Nemažai buvo ir vaikų darytų modelių. Pati paroda nepasižymėjo labai dideliu modeliu skaičiumi, tačiau joje buvo galima pamatyti tikrai labai aukšto lygio darbų, į kuriuos galima lygiuotis kiekvienam modeliuotojui. Įspūdingas savadarbis kartoninis „Sherman Crab“ modelis, kurio šarvo tekstūra, suvirinimo siūlės, superdetalizacija atrodo labai įtikinamai, jau nekalbant apie visas kitas smulkmenas, kaip užrašai ir kt. Taip pat konkurse buvo didelis laivų, lėktuvų modelių kiekis, nors vis tik karinė technika atrodė įspūdingiausiai.

Be modelių, kas yra jau ir tradicija Lenkijoje vykstančiuose modelių konkursuose, veikė modelių turgelis, kuriame buvo galima nusipirkti modelių labai geromis kainomis. Taip pat veikė ir vaikų kampelis, kuriame jie konstravo paprastučius modelius, o suaugusiems, modeliuotojas profesionalas, demonstravo įvairias modeliavimo gudrybes, kalbant žargonu – parodė kas yra kartono „Master Class“.

Kaip jau minėjau, kartoninių modelių paroda ir modeliuotojų susitikimas vyko Vroclave. Reikia pažymėti, kad tai nuostabus miestas, turintis labai gerą atmosferą, įdomią ir gražią architektūrą. Daug kur mieste galima pamatyti mažas nykštukų figūrėles, kurios simbolizuoja dar visai neseniai vykusį judėjimą už laisvę, kai žmonės rinkdavosi į susirinkimus apsirengę nykštukais, tokiu būdu išreikšdami savo protestą. Miestas turintis savo „Vatikaną“, t.y. vietą, kurioje stovi graži XI amžiaus katedra, aplink kurią buriasi krikščioniškos organizacijos, religinių reikmenų parduotuvėlės. Bet svarbiausia, kad tai gyvas miestas, kurio centre vyksta didelis judėjimas, klega kavinės, o tada pasimiršta įvairios bėdos ir ateina geras laikas, kaip ir parašyta ant mums įteiktų suvenyrinių marškinėlių Vroclavas pavirsta į WrocLove.

Vroclavas



Rašyti komentarą