Šeštadienis, 28 gegužės, 2011 Renginiai

III atviras Vilniaus stendinių modelių konkursas

 

Gegužės 21-22 dienomis vyko III atviras Vilniaus stendinių modelių konkursas, organizuotas Vilniaus modeliuotojų klubo Modeliuok LT narių. Šiais metais konkurse dalyvavo mažiau modeliuotojų, negu pernai, taip pat buvo mažiau ir modelių, tačiau galime pasidžiaugti tuo, kad modelių kokybė auga. Nors konkursas šiais metais buvo ir mažesnis, tačiau pasižiūrėti tikrai buvo į ką.  Taip pat labai džiaugiamės į konkursą grįžtančiais modeliuotojais iš Lietuvos ir užsienio bei naujais veidais modeliavimo pasaulyje. Ačiū visiems konkurso ir parodos dalyviams. Konkurse dalyvavo ir modeliuotojų iš Lietuvos bei Lenkijos klubai: Mikropasaulis – Gargždai/Klaipėda,

Sparnai 72 – Kaunas, Modeliuok LT – Vilnius, Hercules – Toruń, Skorpion – Wołów, Oleśnica modeliuotojų klubas – Lenkija, Oleśnicos miestas, WAK klubas – Lenkija, Vroclavas, karinių stalo žaidimų klubas iš Vilniaus Rikis.
Konkurse dalyvavo 108 modeliuotojai.  Konkurse buvo pristatyti 31  modeliuotojo iš Lenkijos darbai, taip į renginį atvyko ir du modeliuotojai iš Latvijos. Taip jau antrus metus iš eilės pas mus ketino apsilankyti ir modeliuotojai iš Ukrainos, gaila vizų režimas vėl sutrukdė tai padaryti. Iš viso konkurse buvo galima pamatyti 357 modelius.

Šiais metais konkurse buvo galima pamatyti nemažai įdomių modelių. Ivano Sionovo iš kartono suklijuotas robotas Optimus Prime, iš filmo Transformeriai, atrodė tikrai įspūdingai.  Apie 1 metro aukščio kartoninis Optimus laimėjo specialų prizą – Geriausias konkurso modelis. Ne mažiau įspūdingai atrodė ir to paties modeliuotojo padarytas originalaus dydžio aviacijos kulkosvaidis M-134 Minigun.  Taip pat galima buvo pamatyti ir įspūdingai padarytus kartoninius motociklų modelius, kuriuos pristatė Lenkijos modeliuotojai. Nulinių modelių kategorijoje buvo pirstatyti du įspūdingi lėktuvai. Nors ir nepabaigtas, tik į parodą išstatytas, Povilo Trimailovo modelis Bleriot, kalba pats už save. Maksimaliai detalizuojamas Bleriot bus puikus modelis.  Kitas nulinis lėktuvas – PZL M-18 Dromader, kurį pristatė modeliuotojas iš Torunės Marek Wierzchowski, laimėjo specialų prizą už geriausią nulinį modelį. Lėktuvo modelis padarytas iš plonos žalvarinės skardos, atkartojant tikro lėktuvo konstrukciją.  Taip pat buvo ir daug įspūdingų automobilių modelių. Simo Petrausko Audi A4 DTM Timo Scheider laimėjo žiūrovų simpatijų prizą. Taipogi buvo įspūdingi iį karinių žaidimų mėgėjų padaryti pristatyti fantastinės karinės technikos modeliai bei figūrėlės. Straipsnyje neįmanoma išvardinti visų puikių modelių, kurie buvo konkurse, tačiau dauguma jų galite pamatyti fotogalerijoje.

Šiais metais konkurse buvo pristatyti ir du Lietuvių modeliuotojams aktualūs modeliai. Tai V.M.C. Models ką tik išleistas ir pirmą kartą viešai parodytas Vilniaus konkurse, Lietuvos pasienio katerio „Partizanas“ kartoninis modelis. O modeliuotojas iš Kauno ir Sparnai72 klubo narys Darius Lukoševičius pristatė savo paties sukurtą ir iš epoksidinės dervos pagamintą Jurgio Kairio lėktuvo SU-31 modelį, kurį netrukus galės įsigyti ir kiti modeliuotojai. Puikiai padarytas modelio rinkinys bus parduodamas kartu su dekolėmis ir fotoėsdintomis detalėmis.
Lenkijos modeliuotojai iš Torunės ir V.M.C. Models taip pat buvo įsteigę specialius prizus. V.M.C. Models medalius laimėjo modeliuotojai pagaminę modelius iš V.M.C. Models žurnalų. Tai buvo lėktuvai Lituanica II ir Lockheed Vega 5B. Torunės atstovai savo specialų prizą įteikė Kauno modeliuotojui iš klubo  Sparnai 72 – Žymantui Valioniui už puikiai padarytą lėktuvo Lockheed EC.121D  Warning Star modelį. Šio modeliuotojo sraigtasparnio modelis MH-53E  laimėjo dar ir specialų prizą – Geriausias plastikinis konkurso modelis.
Tuo pačiu norime padėkoti visiems padėjusiems organizuoti konkursą, LMITKC už suteiktas patalpas, klubui Sparnai 72 už teisėjavimą aviacijos kategorijose, o taip pat ir visiems konkurso rėmėjams už įsteigtus prizus ir kitokią pagalbą:

Grnrtaliniam rėmėjui REVELL,
Žaislų planetai,
Klubui Rikis, Osprey publishing, Warlord games,
Parduotuvei poligonas ir Italeri,
Kagero leidyklai,
SAM publications,
Spaustuvei Ant Drobės,
Piketo reklamai,
OLFA atstovui Lietuvoje,
Underhill Baltics,
Miniart modelių gamintojams iš Ukrainos,
Armourfast modelių gamintojams iš Jungtinės Karalystės,
Master Box modelių gamintojams iš Ukrainos,
Oriol leidyklai i Ukrainos,
Stratus leidyklai,
Vallejo dažų gamintojams,
Andrzej Galinski leidyklai,
V.M.C. Models ir parduotuvei Popierinis pasaulis,
Draf model,
MPM Books,
Parduotuvei modeliukai.lt,
Parduotuvei Hobby Easy,
Parduotuvei Hobby Search.

Konkurso nugalėtojai – ČIA

Fotogalerija – ČIA

Specialiųjų prizų laimėtojai

Geriausias konkurso modelis – Optimus Prime, Ivanas Sionovas.


Geriausias parodos plastikinis modelis – MH-53E, Žymantas Valionis.


Geriausias parodos kartoninis modelis – USS Helena, Vilmantas Norkus.

Geriausias parodos nulinis modelis – PZL M-18 Dromader, Marek Wierzchowski.


Geriausias modelis, žiūrovų pasirinkimas –  Audi A4 DTM Timo Scheider, Simas Petrauskas.


Už Jurgio Kairio SU 31 – Darius Lukoševičius.


Jauniausias konkurso/parodos dalyvis – Mindaugas Bartkus, 6 metai.

Geriausias moters modeliuotojos modelis – Big catch, Monika Repšytė.


Geriausias lietuviškos karinės technikos modelis – Dewoitine D-501L, Nerijus Baublys.




Rašyti komentarą