Penktadienis, 3 gegužės, 2013 Naujienos, Renginiai

V Atviras tarpatautinis Vilniaus stendinių modelių konkursas 2013

Baigėsi V-asis Atviras tarptautinis Vilniaus stendinių modelių konkursas, kurį galima pavadinti mažuoju Modeliuok LT klubo organizuotų renginių jubiliejumi. Šiais metais prie renginio organizavimo prisidėjo dar du organizatoriai: klubas „Sparnai 72“ iš Kauno ir W.M.C. kartoninių modelių leidykla iš Klaipėdos. Tai džiuginantis pokytis tokio pobūdžio renginių organizavime, nes bendromis jėgomis visada galima pasiekti geresnių rezultatų.

Prisiminus pirmąjį Vilniaus stendinių modelių konkursą, kuriame  dalyvavo modeliuotojai iš Lietuvos ir Lenkijos, galime pasidžiaugti, kad per penkerius metus stipriai išsiplėtė konkurso geografija ir šiais metais renginyje dalyvavo jau šešių valstybių modeliuotojai , o tai parodo, kad konkursas virsta tikru tarptautiniu renginiu, o tai yra didelis įvertinimas mums – organizatoriams – ir, tikimės, dar didesnė šventė modeliuotojams.

Šiais metais konkurse ir parodoje dalyvavo 120 modeliuotojų iš Lietuvos, Lenkijos, Baltarusijos, Latvijos, Rusijos ir Estijos, kurie konkursui bei parodai pristatė 471 modelį. Malonus siurprizas buvo ir tai, kad šiemet konkursą aplankė  lietuviai modeliuotojai, šiuo metu gyvenantys Jungtinėje Karalystėje, Niūrio  mieste.

   Lietuvio iš Niūrio modelis T-62

 Kalbant apie stendinių modelių konkursų ypatumus. Antrame konkurse turėjome labai daug karinės technikos modelių, pernai galėjome pasidžiaugti aviacijos modelių gausa. Šiemet išskirtinės pozicijos  atiteko sportiniams automobiliams. Lankytojai turėjo galimybę pasigrožėti išskirtinės kokybės, įvairių laikotarpių, sportinių ir kitų automobilių modeliais. Modeliuotojas iš Sankt Peterburgo  Roman Chirov, darantis automobilių modelius, planuoja išleisti retą modelį –  LADA 5 VFTS, kurį vairavo garsus Lietuvos lenktynininkas Stasys Brunza. Viliamės, kad šį modelį bus galima įsigyti ir Lietuvoje.

Džiaugiames sulaukę kartoninio modelio, kuris 2008 metais tapo Naviga laivų modeliavimo pasaulio čempionato  aukso medalio laimėtoju – tai Jerzy Grabovski „Dar Mlodzezy“.

Modelis – pasaulio čempionas

 

Baltarusijos modeliuotojai taip pat pristatė labai įspūdingus savo darbus.

Vytauto Paškausko nulinių modelių kolekcija

Išskirtinės kokybės modelis Le Cerf

Vladimiro Korneičiuko jachta Ambersail

Džiaugiamės šiais metais sulaukę daug dalyvių ir dar daugiau žiūrovų. Nuoširdžiai dėkojame visiems modeliuotojams aplankiusiems šį renginį ir dalyvavusiems konkurse. Taip pat dėkojame ir lankytojams, nepatingėjusiems pasidomėti mūsų hobiu.

Taip pat dėkojame visiems rėmėjams, be kurių šis renginys nebūtų įvykęs.

Pagrindiniams rėmėjams:

Revell atstovams Lietuvoje – UAB ­„Kotryna“, parduotuvių tinklui  „Žaislų planeta“

ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centrui

Informaciniam partneriui:

Savaitraščiui  ir internetinam portalui  „15 min.“

Konkurso rėmėjams:

Parduotuvei  „Poligonas.eu“

Italeri  atstovui Lietuvoje UAB „Poligonas“

UAB „Heliopolis“

Airfix, Humbrol atstovui Lietuvoje UAB „Baltic Colors“

El. parduotuvei „Modeliukai.lt“

UAB „Underhill Baltics“

Leidyklai „Sam Publications“ (Didžioji Britanija)

El. parduotuvei „Hobbyeasy.com“ (Japonija)

El. parduotuvei „HobbySearch“ (Japonija)

Leidyklai „W.M.C.“ (Lietuva)

Leidyklai  „Бумажное моделирование“ (Ukraina)

Stalo žaidimų ir hobio centrui „Rikis“

Parduotuvei žaidimų pasaulis „D6“

Miniart  atstovui Lietuvoje  UAB  „D6“

Parduotuvei „Smart World“ (Kaunas)

Spaustuvei „Ant Drobės“ (Vilnius)

 

 

 



Rašyti komentarą