Ketvirtadienis, 30 spalio, 2008 Renginiai

Modeliuotojų susitikimas Liubline

 

Šių metų spalio 24 dieną, Lietuvos modeliuotojai išvyko į Lietuvai svarbią istorinę vietą – Liubliną, kur įvyko trečiasis Liublino modeliuotojų konkursas. Į parodą išvyko 12 modeliuotojų iš Klaipėdos, Vilniaus, Panevėžio, Gargždų ir Šilutės. Kelionėje žinoma, nebuvo apsieita be nuotykių, automobilio remonto ir kitų linksmų dalykų, kurie kelionei suteikė savotiško šarmo.

Į modeliuotojų šventę Liubline susirinko 210 modeliuotojų, kurie konkursui pateikė  137 kartoninius modelius ir 446 plastikinius modelius. Paroda buvo didelė ir įspūdinga. Modeliuotojai pristatė galybę puikių kartoninių ir plastikinių modelių, figūrėlių ir dioramų.

Kartoniniai tankai

Parodos metu buvo galima apsipirkti turgelyje, kur buvo didelis modelių rinkinių, žurnalų, dažų bei modeliavimo priemonių pasirinkimas. Parodoje dalyvavo ir žinomų kartoninių modelių firmų atstovai, taip pat kartonininkams gerai žinomi projektuotojai Andrzej Halinski, Grzegorz Pomorski (GPM), Przemyslaw Bogusz (WAK), Pawel Mistewicz (Kartonowa Kolekcja).

Pirmoji diena buvo laisva, nes vyko modelių vertinimas, kurio metu modeliuotojai neturėjo galimybės mėgautis modeliais – vertinimas vyko už uždarų durų. Modeliai buvo vertinami pagal „patinka – nepatinka” principą. Susirinkusi teisėjų komisija išrinko geriausius modelius ir paskirstė prizines vietas.

Kol vyko vertinimas lietuviai aplankė Majdaneko koncentracijos stovyklos muziejų, paragavo lenkiškų patiekalų.

Lenkiška sriuba „žurek”

Po to organizatoriai trumpai supažindino su Lublino senamiesčiu. Kadangi Liublinas kiekvienam lietuviui yra žinomas dėl Liublino unijos, tai reikia paminėti, kad miesto centre, Lietuvos aikštėje, stovi paminklas skirtas Liublino unijai atminti.

Paminklas Liublino unijai atminti


Liublino senamiestis

Pirmą parodos vakarą organizatoriai modeliuotojus autobusu nuvežė į užmiestį, kur įvyko malonus susitikimas neoficialioje aplinkoje – karčiamoje, kur visi galėjo maloniai pabendrauti, paragauti vietinio alaus bei patiekalų.

Antrą parodos dieną buvo maža karinės, gaisrininkų ir policijos technikos paroda bei buvo galima pamatyti II pasaulinio karo uniformomis apsirengusių karių. Taip pat buvo apdovanoti modeliuotojai – nugalėtojai.

Lietuvos atstovai

Belieka paminėti, kad Lietuvos atstovai laimėjo prizinių vietų:

Vilmantas Norkus – 1 vieta kartoninės ratinės technikos jaunimo kategorijoje.

Ignas Koženiauskas – 2 vieta plastmasinių lėktuvų jaunimo kategorijoje.

Martynas Viskantas – nugalėjo kartoninių sraigtasparnių jaunimo kategorijoje.

Donatas Skiauteris – 3 vieta kartoninių daugiamotorių lėktuvų suaugusiųjų kategorijoje.

Pranas Sungaila – 3 vieta kartoninių pastatų suaugusiųjų kategorijoje.

Antanas Povilaitis – 3 vieta kartoninių motorinių laivų suaugusiųjų kategorijoje.



2 Komentarai “Modeliuotojų susitikimas Liubline”

  1. Reynevan parašė:

    Super relacija! Daug nuotraukų ir net žurekas parodytas. Patiko.

  2. donatas parašė:

    Šaunuoliai, kad visą gausią medžiagą patogiai visiems sudėjot. Sėkmės toliau.

Rašyti komentarą