Sekmadienis, 25 gegužės, 2014 Renginiai

VI Atviras Vilniaus stendinių modelių konkursas

DSCF8920 (Medium) Praėjusį savaitgalį Vilniuje įvyko jau tradiciniu tapęs Vilniaus stendinių modelių konkursas, kuris buvo skirtas W.M.C. Models leidyklos penkmečiui paminėti.

W.M.C. Models – tai šiuo metu vienintelė Lietuvoje leidykla, leidžianti kartoninių modelių rinkinius. Šios leidyklos žurnaluose galite rasti daugiau netradicinių modelių, kurie nėra būdingi kitiems tokio paties pobūdžio leidiniams, pristatantiems labiau populiarius technikos egzempliorius.

Taigi dar kartą sveikiname W.M.C. Models ir linkime išleisti dar daugiau įdomių ir gerų modelių.

WMCplakatas_zpsad71dd87Šių metų konkursas buvo ypatingas tuo, kad buvo didžiulė modelių įvairovė, jeigu lygintume su ankstesniaisiais mūsų organizuotais konkursais. Taip pat džiugina ir tai, kad prie šio renginio prisijungia vis daugiau dalyvių iš aplinkinių valstybių. Jeigu pernai turėjome svečius iš šešių valstybių, tai šiemet iš dešimties. Iš viso konkurse dalyvavo 150 modeliuotojų: 39 modeliuotojai iki 13 metų, 22 – iki 18 metų ir 89 suaugę, kurie pristatė per 470 modelių

Modeliuotojai galėjo apsipirkti turgelyje, kuriame galima įsigyti vis daugiau įdomių dalykų. Be vykusios prekybos galima buvo išbandyti ginklų kopijas (Airsoft) šaudant į taikinius. Taip pat medinių burlaivių rinkinių gamintojas iš Maskvos – Master Korabel – pristatė puikius laivų modelių rinkinius, kurie kokybe gerokai lenkia kitus Europos gamintojus.

Smagu, kad konkurse pristatomų modelių kokybė kyla, o taip pat gausėja ir modelių, kurie yra tiesiogiai susiję su Lietuva. Iš netradicinių modelių galima buvo apžiūrėti iš medžio pagamintus ekskavatoriaus ir sunkvežimio modelius. Šiais metais beveik nebuvo nulinių laivų ir burlaivių, nors „Skrajojantis Olandas” ir atpirko jų trūkumą.

Norime padėkoti visiems prisidėjusiems prie šio renginio organizavimo, rėmėjams ir modeliuotojams, dalyvavusiems šioje modeliavimo šventėje.

dalyviu geografija 2014 2

Konkurso geografija per šešerius metus gerokai išsiplėtė

DSCF8851 (Medium)

LDK muškietininkas

DSCF8853 (Medium)

DSCF8859 (Medium)

Įspūdingas darbas iš Lenkijos

DSCF8863 (Medium)

Lietuviška tricolė

  DSCF8883 (Medium)

Pirmasis Pasaulinis karas

DSCF8901 (Medium)   DSCF8944 (Medium)

Skrajojantis Olandas

DSCF8950 (Medium)Svečiai iš Jungtinės karalystės

Special Interest Group Panavia Tornado

IPMS UK



Rašyti komentarą