Šeštadienis, 21 kovo, 2009 Kit Review

Sd. Kfz. 234/2 PUMA (II dalis)

Autorius: Jurij Šumkov

4 Etapas – interjeras

Hm….. Kažkaip nepastebėjau, kad interjeras yra, bet jis yra. Kinai žaislinių automobilių salonus ir tai geriau daro, bet turim ką turim. Interjeras susideda iš 11 detalių. Interjeras buvo nudažytas  „Panzer Interior Buff“, „Model Master“ dažais Nr. 2104. Kėdutės nudažytos ruda spalva, „Model Master“ Nr. 1736, vairas juoda spalva, „Model Master“ Nr. 1749, ir padengtas „Model Master“ „Semi-Gloss“ laku.

5 etapas – kėbulo dalių sujungimas

Abi kėbulo pusės buvo suklijuotos, jų sutapimas gan neblogas, tik keliose vietose reikėjo naudot glaistą.

Salono sendinimas padarytas naudojant „sauso teptuko“ techniką. Kraštai dažyti  „Model Master“ dažais Nr.1415 – „Burn metal“, rūdys – „Humbrol“ dažais Nr.113.

6 Etapas – ratai

Pirma mintis kuri ateina į galvą pamačius ratus – išmest ir panaudot „After market“, bet modelis daromas iš dėžės. Visi ratai kiaušinio formos, visi be išimties. Tarp daugybės blogybių radau mažiausią.

Ratukų puselės suklijuojamos maždaug, kad pagal formą atitiktų viena kitai, aišku kad reikėjo nupjauti visų detalių kreipiančiąsias. Po „dėlionių“ – rezultatas.

7 Etapas – šešėliavimas prieš dažymą (pre shading)

Šešėliavimas darytas dvejomis spalvomis: juoda – „Model Master“ Nr. 1749 ir balta – „Model Master“ Nr. 1768. Iš pradžių mašina buvo nudažyta juodai, o kraštai nudažyti baltai. Mano naudojamoje dažymo technologijoje šešėliavimas prieš dažymą dar atlieka ir grunto funkciją.

8 Etapas – dažymas

Mašina nudažyta „Panzer Olivegrun“, „Model Master“ dažais Nr. 2097. Po dažymo modelis buvo paliktas džiūti 24 valandoms.

9 Etapas – maskavimas

Žalia spalva dažytas korpusas buvo maskuojamas plastilinu (plastilinas turi būti nuriebintas). Naudotas gamintojo AMOS plastilinas. Plastilino tipas ICLAY.

Laukite tęsinio.



Rašyti komentarą