Ketvirtadienis, 19 gegužės, 2011 Renginiai

Kariuomenės ir visuomenės diena Kauno miesto santakoje


Gegužės 14 dieną Kauniečiams ir Kauno miesto svečiams tikrai buvo ką veikti. Nemuno ir Neries upių santakoje vyko tradicinė Lietuvos kariuomenės ir visuomenės diena. Šiais metais šioje didelėje šventėje dalyvavo ir mūsų modeliuotojų klubas Modeliuok LT.  Kartu su  mūsų klubu šventėje dalyvavo ir Revell atstovas Lietuvoje. Galime pasidžiaugti, kad mūsų mylimas hobis buvo įdomus ir vaikams, ir suaugusiems. Surengę nedidelę modelių parodėlę, sulaukėme labai daug lankytojų ir susidomėjimo, taip pat sužinojome, kad tarp kariškių slepiasi nemažai modeliuotojų. Lankytojams atėjusiems prie mūsų palapinių pasiūlėme šiek tiek ir pramogų. Daug dėmesio sulaukė vokiško II Pasaulinio karo  tanko Tiger veikiantis modelis. Taip pat vaikams, o ir suaugusiems, buvo suteikta galimybė pabandyti patiems surinkti modelį. Revell atstovas pristatė Revell produktą – Easy Kit – lengvai surenkamą, jau nudažytą modelį, todėl buvo daug norinčių surinkti modelį. Ypač tai patiko vaikams, o jų mamas šiek tiek gąsdino mūsų hobio sudėtingumas.

Šventėje taip pat buvo galima pamatyti daug karinės technikos, susipažinti su įvairių kariuomenės rūšių pajėgų veikla, paragauti kareiviškos košės. Taip pat buvo demonstruojamos įvairios mūšių scenos. Taip pat buvo galima susipažinti ir su istorija, savo veiklą pristatė istoriniai klubai. Lietuvos kariuomenė pristatė atkurtą LDK kario ginkluotę. Galima buvo susipažinti su pokario Lietuvos laisvės kovotojais.

Trumpai tariant šventė buvo puiki ir įdomi. Tikimės, kad kitais metais mūsų klubas taip pat galės prisidėti prie Lietuvos kariuomenės ir visuomenės dienos.



Rašyti komentarą