Antradienis, 5 liepos, 2011 Kit Review

Master Box – modeliai iš Ukrainos

Master Box – modelių gamintojas iš  Ukrainos, savo veiklą pradėjęs gana neseniai, tačiau jau spėjęs įsitvirtinti modelių rinkoje. Ne vienas Master Box modelis yra laimėjęs metų modelio titulą, o pažvelgus į gamintojo anonsus drąsiai galima teigti, kad ne vienas modelis dar tokį titulą ir laimės. Iki šiol Master Box specializavosi daugiau 1/35 mastelio figūrėlių ir technikos gamyboje, tačiau apžvelgus jų produkcijos katalogą ir planuojamą gaminti produkciją, galima pamatyti vis daugiau įdomių modelių.

Master Box produktai yra įdomus tuo, kad galima rasti ne vien tradicines 1/35 mastelio kareivėlių figūrėles ar šarvuotos technikos modelius, bet ir daug kitokių figūrėlių tinkančių dioramoms: tai ir valstiečiai, netgi gyvuliai.  Dioramų mėgėjams tikrai yra į ką atkreipti dėmesį ir sukurti įdomų modelį.

 

Figūrėlės yra gerai detalizuotos ir iš jų galima padaryti gerus modelius, dioramas ar vinjetes. Žinoma teks prie jų ir padirbėti, tačiau rezultatas pateisins darbo sąnaudas.

Aviamodelių mėgėjams yra išleistas 1/32 mastelio II PK pilotų figūrėlių rinkinys, kuriame rasite žymiausius to meto karo aviatorius.

Be figūrėlių Master Box išleido įspūdingą 1/35 mastelio II PK vokiečių automobilio modelį, kuris yra puikiai detalizuotas, turi visą pakabos rėmą, variklį, gerai detalizuotą vairuotojo vietą, atsidarančias dureles ir variklio dangtį.

 

Master Box, iki šiol daugiausiai gamino 1/35 mastelio figurėles, išleiduo ir kelis šarvuotos technikos modelius,  tačiau paskutiniu metu gamintojo planuose apstu daug įdomesnių modelių. Master Box planuoja išleisti 1/35 mastelio II PK laikų torpedinį katerį G-5. G-5 modelis bus įdomus tuo, kad bus galima surinkti vieną iš trijų šio modelio variantų, taip pat žadama detalizuotas valdymo skyrius ir iš dalies detalizuotas variklio skyrius. Modelis taip pat turės ir įgulą.

Master Box planuose taip pat yra ir 1/700 mastelio laivai bei, sakyčiau neįprasti, 1/35 mastelio aviamodeliai: tai pvz. Junkers Ju-52, kuris bus išleistas kartu su lėktuvo įgula ir parašiutininkais, C-47 Skytrain, kuris taip pat turės amerikiečių arba britų įgulas. Plačiau apir visas Master Box naujienas galite pasiskaityti čia: Master Box In Progress.
Belieka pridurti, kad Master Box yra mūsų konkurso nuolatinis rėmėjas, remiantis Vilniaus stendinių modelių konkursą trečius metus iš eilės, už ką mes esame ir dėkingi kolegoms iš Ukrainos.
O čia kelios jau padarytų modelių fotografijos.

 



Rašyti komentarą